歡迎來到中學英語教學資源網|嘉興英語教學網!本站永久網址:比盛国际娱乐城 | 新會員注冊 | 會員登錄 | 會員中心 | 給我留言 | 換背景 |

試題下載

同步輔導

備課中心

高考輔導

英語語法

在線組卷

英文薈萃
| 頻道首頁 | 高考真題 | 全真模擬 | 名校模擬 | 綜合練習 | 高一測試上 | 高一測試下 | 高二測試上 | 高二測試下 | 高三測試上 | 高三測試下 |
◆ 您現在的位置: 嘉興英語教學網 >> 試題下載 >> 高考真題 >> 試題信息:浙江省2017年11月新高考英語試題
浙江省2017年11月新高考英語試題

浙江省2017年11月新高考英語試題

第一部分 聽力(共兩節,滿分30分)
做題時,先將答案標在試卷上。錄音內容結束后,你將有兩分鐘的時間將試卷上的答案轉涂到答題卡上。
第一節 (共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)
聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。
例:How much is the shirt?
   A. £19.15           B. £9.18       C. £9.15
答案是C
1. What is the man looking for?
  A. His pen                 B. His book               C. His phone
2. What does Carol’s father ask her to do?
   A. Talk with her friends      B. Go out with him           C. Put on warm clothes
3. How many members are there in Alice’s group now?
   A. Two                    B. Four                      C. Six
4. What are the speakers talking about?
   A. Ways of cooking           B. Healthy food for kids         C. Kids helping in the kitchen
5. What is the woman?
   A. She’s a shop assistant       B. She’s a receptionist           C. She’s a secretary
第二節  (共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)
   聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。
聽第6段材料,回答第6、7題。
6. Why does the man sound surprised?
   A. Lily rejected a job offer
   B. Lily was absent from school
   C. Lily turned down a scholarship
7. What has Lily decided to do?
   A. Travel to Dubai              B. Stay with her mom         C. Start a business
聽第7段材料,回答第8至10題。
8.What is the probable relationship between the speakers?
   A. Colleagues              B. Relatives            C. Classmates
9. What is Sabrina’s sister doing?
   A. Touring in Africa         B. Teaching in a village     C. Working in a company
10. How can Sabrina reach her sister now?
   A. By phone                 B. By email            C. By letter
聽第8段材料,回答第11至13題。
11. What does Maria think of the soup?
   A. Tasteless               B. Just fine             C. Thick
12. What does Karl say can be added to the soup?
   A. Salt                   B. Onions              C. Pepper
13. Where are the speakers?
   A. At home              B. At a restaurant            C. At a friend’s house
聽第9段材料,回答第14至16題。
14. When will someone come to check the hot water?
   A. This afternoon               B. Tomorrow            C. At the weekend
15. How did the students know about the flat?
   A. From a friend                 B. From a newspaper       C. From a house agency
16. What will the woman do to settle the problem about the fridge?
   A. Pay the students for the new one
   B. Get someone to fix the old one
   C. Order one on the Internet
聽第10段材料,回答第17至20題。
17. Who is the speaker?
   A. an invited guest                   B. A news reporter            C. A radio host
18. In what way has the speaker changed?
   A. He speaks faster                   B. He becomes heavier         C. He cooks more often
19. What is different for the speaker to get used to?
   A. The food               B. The weather              C. The language
20. What does the speaker think of the French people?
   A. A bit cold               B. Generous               C. Easy-going

第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分35分)
第一節 (共10小題;每小題2.5分,滿分25分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項,并在答題紙上將該項涂黑。
A
   When I was in fourth grade, I worked part-time as a paperboy. Mrs. Stanley was one of my customers. She’d watch me coming down her street, and by the time I’d biked up to her doorstep, there’d be a cold drink waiting. I’d sit and drink while she talked.
   I told my father how Mrs. Stanley talked as if Mr. Stanley were still alive. Dad said she was probably lonely, and that I ought to sit and listen and nod my head and smile, and maybe she’d work it out of her system. So that’s what I did, and it turned out Dad was right. After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery(墓地).
   I finally quit delivering newspapers and didn’t see Mrs. Stanley for several years. Then we crossed paths at a church fund-raiser(募捐活動). She was spooning mashed potatoes and looking happy. Four years before, she’d had to offer her paperboy a drink to have someone to talk with. Now she had friends. Her husband was gone, but life went on.
   I live in the city now, and my paperboy is a lady named Edna with three kids. She asks me how I’m doing. When I don’t say “find,” she sticks around to hear my problems. She’s lived in the city most of her life, but she knows about community. Community isn’t so much a place as it is a state of mind. You find it whenever people ask how you’re doing because they care, and not because they’re getting paid to do so. Sometimes it’s good to just smile, nod your head and listen.
21. Why did soda go up the author’s nose one time?
   A. He was talking fast        B. He was shocked
   C. He was in a hurry          D. He was absent-minded
22. Why did the author sit and listen to Mrs. Stanley according to paragraph 3?
   A. He enjoyed the drink         B. He wanted to be helpful
   C. He took the chance to rest     D. He tried to please his dad
23. Which of the following can replace the underlined phrase “work it out of her system”?
   A. recover from her sadness          B. move out of the neighborhood
   C. turn to her old friends             D. speak out about her past
24. What does the author think people in a community should do?
   A. Open up to others                 B. Depend on each other
   C. Pay for others’ help                D. Care about one another
B
   It’s surprising how much simple movements of the body can affect the way we think. Using expansive gestures with open arms makes us feel more powerful, crossing your arms makes you more determined and lying down can bring more insights(領悟).
   So if moving the body can have these effects, what about the clothes we wear? We’re all well aware of how dressing up in different ways can make us feel more attractive, sporty or professional, depending on the clothes we wear, but can the clothes actually change cognitive (認知的)performance or is it just a feeling?
   Adam and Galinsky tested the effect of simply wearing a white lab coat on people’s powers of attention. The idea is that white coats are associated with scientists, who are in turn though to have close attention to detail.
   What they found was that people wearing white coats performed better than those who weren’t. Indeed, they made only half as many errors as those wearing their own clothes on the Stroop Test( one way of measuring attention). The researchers call the effect “enclothed cognition,” suggesting that all manner of different clothes probably affect our cognition in many different ways.
   This opens the way for all sorts of clothes-based experiments. Is the writer who wears a fedora more creative? Is the psychologist wearing little round glasses and smoking a cigar more insightful? Does a chef’s hat make the resultant food taste better?
   From now on I will only be editing articles for PsyBlog while wearing a white coat to help keep the typing error count low. Hopefully you will be doing your part by reading PsyBlog in a cap and gown.(學位服).
25. What is the main idea of the text?
   A. Body movements change the way people think
   B. How people dress has an influence on their feelings
   C. What people wear can affect their cognitive performance
   D. People doing different jobs should wear different clothes
26. Adam and Galinsky’s experiment tested the effect of clothes on their wearers’___________.
   A. insights        B. movements      C. attention    D. appearance
27. How does the author sound in the last paragraph?
   A. Academic         B. Humorous       C. Formal       D. Hopeful
C
   There are energy savings to be made from all recyclable materials, sometimes huge savings. Recycling plastics and aluminum, for instance, uses only 5% to 10% as much energy as producing new plastic or smelting (提煉)aluminum.
   Long before most of us even noticed what we now call “the environment,” Buckminster Fuller said, “Pollution is nothing but the resources(資源)we are not harvesting. We allow them to be left around because we’ve been ignorant of their value.” To take one example, let’s compare the throwaway economy(經濟)with a recycling economy as we feed a cat for life.
   Say your cat weight 5kg and eats one can of food each day. Each empty can of its food weighs 40g. In a throwaway economy, you would throw away 5,475 cans over the car’s 15-year lifetime. That’s 219kg of steel-more tan a fifth of a ton and more than 40 times the cat’s weight.
In a recycling economy, we would make one set of 100 cans to start with, then replace them over and over again with recycled cans. Since almost 3% of the metal is lost during reprocessing, we’d have to make an extra 10 cans each year. But in all, only 150 cans will be used up over the cat’s lifetime-and we’ll still have 100 left over for the next cat.
Instead of using up 219kg of steel, we’ve use only 6kg. And because the process of recycling steel is less polluting than making new steel, we’ve also achieved the following significant savings; in energy use—47% to 74%; in air pollution—85%; in water pollution—35%; in water use—40%.
28. What does Buckminster Fuller say about pollution?
   A. It is becoming more serious      B. It destroys the environment
   C. It benefits the economy         D. It is the resources yet to be used
29. How many cans will be used up in a cat’s 15-year lifetime in a recycling economy?
   A. 50.           B. 100.          C. 150          D. 250
30. What is the author’s purpose in writing the text?
   A. To promote the idea of recycling     B. To introduce an environmentalist
   C. To discuss the causes of pollution    D. To defend the throwaway economy.
第二節 (共5小題;每小題2分,滿分10分)
根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
How to Remember What You Read
Reading is important. But the next step is making sure that you remember what you’ve read!   31   You may have just read the text, but the ideas, concepts and images(形象)may fly right out of your head. Here are a few tricks for remembering what you read.
● 32  
If the plot, characters, or word usage is confusing for you, likely won’t be able to remember what you read. It’s a bit like reading a foreign language. If you don’t understand what you’re reading, how would you remember it? But there are a few things you can do… Use a dictionary: look up the difficult words.
●Are you connected?
Does a character remind you of friend? Don’t the setting make you want to visit the place? Does the look inspire you, and make you want to read more? With some books, you may feel a connection right away.   33   How willing are you to make the connections happen?
●Read it; hear it; be it!
Read the lines. Then, speak them out loud. And, put some character into the words. When he was writing his novels, Charles Dickens would act out the parts of the characters, He’d make faces in the mirror, and change his voice for each character.  34  
●How often do you read?
If you read frequently, you’ll likely have and easier time with remembering what you’re reading(and what you’ve read).  35  As you make reading a regular part of your life, you’ll make more connections, stay more focused and understand the text better. You’ll learn to enjoy literature—as you remember what you read!
A. Are you confused?
B. Practice makes perfect.
C. What’s your motivation?
D. Memory is sometimes a tricky thing.
E. Marking helps you remember what you read.
F. But other books require a bit more work on your part
G. You can do the same thing when you are reading the text!
第三部分:語言運用(共兩節,滿分45分)
第一節 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的 A、B、C和D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項,并在答題紙上將該項涂黑。
   A young English teacher saved the lives of 30 students when he took    36    of a bus after its driver suffered a serious heart attack. Guy Harvold, 24, had    37    the students and three course leaders from Gatwick airport, and they were travelling to Bournemouth to    38    their host families. They were going to    39    a course at the ABC Language School in Bournemouth where Harvold works as a    40   .
   Harvold, who has not    41    his driving test, said, “I realized the bus was out of control when I was    42  the students.” The bus ran into trees at the side of the road and he    43    the driver was slumped(倒伏)over the wheel. The driver didn’t    44   . He was unconscious. The bus    45    a lamp post and it broke the glass on the front door before Harvold    46    to bring the bus to a stop. Police    47    the young teacher’s quick thinking. If he hadn’t    48    quickly, there could have been a terrible    49   .

    The bus driver never regained consciousness and died at Easy Surrey Hospital. He had worked regularly with the   50   and was very well regarded by the teachers and students. Harvold said, “I was   51   that no one else was hurt, but I hoped that the driver would   52  .
   The head of the language school told the local newspaper that the school is going to send Harvold on a weekend   53    to Dublin with a friend, thanking him for his    54   . A local driving school has also offered him six    55    driving lessons.
36. A. control     B. care      C. advantage      D. note
37. A. taken in     B. picked up     C. tracked down     D. helped out
38. A. greet     B. thank      C. invite       D. meet
39. A. present     B. introduce     C. take       D. organize
40. A. driver    B. doctor      C. librarian      D. teacher
41. A. given     B. marked      C. passed       D. conducted
42. A. speaking to   B. waiting for    C. returning to      D. looking for
43. A. learned      B. noticed      C. mentioned      D. doubted
44. A. sleep     B. cry       C. move      D. recover
45. A. ran over     B. went by      C. carried       D. hit
46. A. remembered   B. continued     C. prepared      D. managed
47. A. witnessed    B. recorded     C. praised      D. understood
48. A. appeared    B. reacted      C. escaped       D. interrupted
49. A. delay     B. accident      C. mistake      D. experience
50. A. airport     B. hospital     C. school       D. police
51. A. happy     B. fortunate     C. touched       D. sorry
52. A. survive     B. retire      C. relax       D. succeed
53. A. project     B. trip      C. dinner       D. duty
54. A. bravery     B. skill      C. quality       D. knowledge
55. A. necessary    B. easy      C. different      D. free

第二節(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
閱讀下面材料,在空白處填入適當的內容(1個單詞)或括號內單詞的正確形式。
Easy Ways to Build Vocabulary
  It’s not all that hard to build an advanced and large vocabulary. Like many things in life, it’s    56   ongoing process, and the best part of the process is that there’s enough room for improvement,    57   means you’ll just keep getting better and better. Of course you have to work at it. You wouldn’t think that a few    58   (month) of exercise in your teens would be enough    59    the rest of your life, and that’s also true for building your vocabulary—you have to keep at it daily, and pretty soon you will find that you have an excellent vocabulary.
   One of the    60   (effect) ways to build vocabulary is to read good books. You need to    61   (real)read at least one good book a week, preferably a classic. This isn’t as hard as it    62   (sound), and it is far better than any other method because you improve your vocabulary while    63   (read) an interesting piece of literature. Another nice thing is that you learn both new words and    64   (they)use unconsciously, meaning that you will tend to use the words    65   (learn)this way in conversations almost automatically.
第四部分 寫作(共兩節,滿分40分)
第一節應用文寫作(滿分15分)
   假定你是李華,得知外教Mr. Hall寒假不回國,想邀請他到你家過春節。請給他寫一封信,內容包括:
   1.時間;
   2.一同過節的家人;
   3.活動。
注意:1. 詞數100左右;
      2.可以適當增加細節,以使行文連貫。
第二節 讀后續寫(滿分25分)
   閱讀下面短文,根據所給情節進行續寫,使之構成一個完整的故事。
A Vacation with My Mother
   I had an interesting childhood. It was filled with surprises and amusements, all because of my mother---loving, sweet, yet absent-minded and forgetful. One strange family trip we took when I was eleven tells a lot about her.
   My two sets of grandparents lived in Colorado and North Dakota, and my parents decided to spend a few weeks driving to those states and seeing all the sights along the way. As the first day of our trip approached, David, my eight-year-old brother, and I unwillingly said good-bye to all of our friends. Who knew if we’d ever see them again? Finally, the moment of our departure arrived, and we loaded suitcases, books, games, camping equipment, and a tent into the car and bravely drove off. We bravely drove off again two hours later after we’d returned home to get the purse and traveler’s checks Mom had forgotten.
David and I were always a little nervous when using gas station bathrooms if Mom was driving while Dad slept: “You stand outside the door and play lookout(放哨) while I go, and I’ll stand outside the door and play lookout while you go.” I had terrible pictures in my mind: “Honey, where are the kids?” “What?! Oh, Gosh…I thought they were being awfully quiet.” We were never actually left behind in a strange city, but we weren’t about to take any chances.
On the fourth or fifth night, we had trouble finding a hotel with a vacancy. After driving in vain for some time, Mom suddenly got a great idea: Why didn’t we find a house with a likely-looking backyard and ask if we could set up tent there? David and I became nervous. To our great relief, Dad turned down the idea. Mom never could understand our objections(反對). If a strange family showed up on her front doorstep, Mom would have been delighted. She thinks everyone in the world is as nice as she is. We finally found a vacancy in the next town.                                                              
注意:
   1.所續寫短文的詞數應為150左右;
   2.至少使用5個短文中標有下劃線的關鍵詞語;
   3.續寫部分分為兩段,每段的開頭已為你寫好;
   4.續寫完成后,請用下劃線標出你所使用的關鍵詞語。


浙江省2017年11月新高考英語試題
參考答案
第一部分 聽力(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
1.A  2.C  3.B  4.C   5.B  6. C  7.B  8. A   9. B   10. C
11. A   12. C   13. B   14. A  15. B  16. A  17. A   18. B   19. C   20. A
第二部分 閱讀理解
第一節(共10小題;每小題2.5分,滿分25分)
21.B   22. B   23. A   24. D  25. C   26. C  27. B  28. D   29. C   30. A  
第二節(共5小題;每小題2分,滿分10分)
31.D   32. A   33. F   34. G    35. B
第三部分 語言運用
第一節(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
36. A   37. B   38. D   39. C   40. D   41. C   42. A  43. B   44. C   45. D
46. D   47. C   48. B   49. B   50. C   51. A   52. A   53. B   54. A   55. D
第二節(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
56. an    57. which    58. months   59. for   60. effective
61. really    62. sounds    63. reading   64. their    65. learned/learnt
第四部分寫作
第一節(滿分15分)
One Possible Version
Dear Mr. Hall,
   I’m writing to invite you to come to my home to celebrate the Spring Festival on January 19. It’s traditionally a time for family reunion, so my parents and my brother will all be there. We’ll make dumplings together and have a big dinner. We’ll also play card games and watch the Spring Festival Gala on TV. You may even get a gift from my parents. If you’re able to come, I’ll go and pick you up at your place.
Best,
Li Hua

注意事項

如無特殊說明,本站資源均是用winrar壓縮后的doc或ppt文件。
如果您發現該軟件不能下載,請通知管理員或點擊【此處報錯】,謝謝!
本站所有資料只能用于學??翁媒萄Щ蠐⒂镅罷哐把芯恐?,請勿用作它途,否則,后果自負。
未經本站明確許可,任何網站不得非法盜鏈及抄襲本站資源;如引用頁面,請注明來自本站,謝謝您的支持!

資 料 信 息

  • 資料大?。?/STRONG>8225 KB
  • 資料類型:
  • 資料等級:★★★★★
  • 授權方式:免費資料
  • 下載權限:無需注冊
  • 整理時間:2017-11-18
  • 下載統計:數據載入中……
  • 資料作者:佚名
  • 資料上傳:隨心飛揚
  • 資料來源:網絡
  • WORD完整版下載地址>>>
版權所有 比盛国际娱乐城 | |
| 站長:隨心飛揚 | 比盛国际娱乐城 www.kihou.icu | 信箱:jxenglish2006#163.com |
本站所有信息僅供參考,本站不保證其準確性,及時性及完整性,請使用者自行斟酌決定。
本站所提供的所有信息僅供學??翁媒萄Ъ壩⒂镅罷哐把芯恐?,其著作權歸原作者及媒體所有。